9 Eylül 2018 Pazar

Profiterol





        Yeni evliyken henüz fırınının kapağının açılmaması gerektiğini bilmediğim zamanlarda yapıp, bunlar nasıl kabarmış böyle deyip heyecanla açıp da hepsinin balon gibi  canım profiterollerin sönmesinin ardından tam 10 yıl sonra denediğim , çok da sevdiğimiz bir  pasta , tatlı mı yoksa?
         Bazı lezzetleri hangi kategoriye alacağımı bilemiyorum. :)


📍📍📍MALZEMELER📍📍📍
🔴 2 su bardağı su
🔴 1 su bardağı un
🔴 100 gr tereyağı
🔴 Çay kaşığının ucuyla tuz
🔴 1 tatlı kaşığı şeker
🔴 3 yumurta
📍📍📍 YAPILIŞI📍📍📍
🔴Su kaynatılır. Kaynayan suya tereyağı ve şeker ilave edilip biraz daha kaynatılır. Kısık ateşte un katılıp hızlı hızlı karıştırılarak pişirilir. Soğutulur.
🔴 Soğuyan hamura teker teker yumurta kırılır. İyice çırpılır. Kaşık veya krema sıkacağı yardımıyla yağlı kağıtlı tepsiye istenilen boyutta profiteroller bırakılır. Pişirilir.
🔴 Pişen hamurların içine hazırlanan bir krema sıkılır. Üzerlerine de çikolata sosu gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder